tisdag 22 maj 2007

Hummus

Har länge funderat på att göra hummus, men av någon anledning har det inte blivit av. Förrän idag vill säga. Kanske mest på grund av att det brukar vara tahini (sesampasta) i, och det har jag aldrig hemma. Idag bestämde jag mig dock för att göra hummus med egen tahini i. Hur enkelt som helst tack vare matberedaren! Först mixade jag lite sesamfrön med olivolja, salt och peppar samt lite vatten, sedan hade jag i lite kikärtor, en pressad vitlöksklyfta, ordentligt med spiskummin, örtsalt, pressad citron och en klutt turkisk yoghurt på slutet för att få en krämig konsistens. Resultatet blev väldigt bra, och nu står den och gottar till sig i kylskåpet medan jag funderar på vad jag ska ha den till.

2 kommentarer:

Lina sa...

Morots- och gurkstavar brukar vara nog för min njutning, men det är klart det gör ju ingen middag direkt...

Elin sa...

Det blev en lunch däremot! (Med visst tillägg av quinoa, paprika och tomat.) Annars är min hummusfantasi tämligen begränsad...