söndag 23 september 2007

Experiment surdeg

Bilden föreställer rågkex, bakade enligt recept på baksidan av Frebacos ekologiska rågflingor. (De innehåller alltså inte surdeg för dig som undrar.)

Över till surdegsbaket.

En del av surdegsstarten, som jag så finurligt döpte till Stinky, befinner sig nu i utbakade degar, de jäser för sista gången innan de ska in i ugnen. Det är första gången jag bakar surdegsbröd så det ska bli spännande att smaka slutresultatet! Enligt receptet ska limporna vila nån dag innan de skärs upp, men det återstår att se om jag har så mycket tålamod... I vilket fall som helst har jag använt rågmjöl, både fint och grovt, men mest grovt, vetemjöl special fullkorn och dessutom blandade jag ner solrosfrön i en av limporna. Det blir tre stycken, en riktigt stor, en liten och en jag har stoppat i en brödform.

Återkommer med resultat och en eventuell bild efter gräddningen.



Uppdatering: Bröden är färdiga! De som inte placerades i brödform blev plattbröd. Fina, men platta. De luktar väldigt gott och imorgon bitti ska jag undersöka smaken.

2 kommentarer:

夜羽奈 sa...

Å Elin!! Så underbart!
Vad händer med resten av Stinky nu? Lr bakade du upp allt som fanns till slut hihi

Elin sa...

Nejdå, han bor i kylskåpet till nästa bak! Undrar bara om han överlever så länge..? Har bröd så det räcker ett tag. Det finns inte mycket plats över i frysen! Tur att jag är bra på Tetris :)