Pain d'épice
Sen jag kom hem från Frankrike med ett par bitar pain d'épice signerade Baramel Breizh (pistage/citron och mandel/aprikos) har jag funderat på att försöka göra ett eget kryddbröd. Helst skulle jag vilja ha BB:s recept, men det är förmodligen topphemligt eftersom deras pain d'épice antagligen är det bästa som finns att köpa. De är liksom fuktiga och mjuka med ett lager kladdig karamell runtom, och finns i flera olika smaker. Förutom de två jag tagit med hem finns, vad jag har sett, apelsin, choklad, banan/kanel, katrinplommon/valnöt, bara valnöt, syltad ingefära och naturell. Apelsin är nog min favorit, med syltade apelsinskal. Mums! I alla fall, jag letade runt på nätet efter recept på detta bakverk och Leilas verkade lovande. Som vanligt kunde jag inte låta bli att ändra lite i receptet, men jag gjorde nästan precis som det stod (mjölk istället för vispgrädde, i med lite smör för att få lite karamellkänsla, solrosfrö istället för pumpakärnor och mandel istället för valnötter, lite andra kryddor samt sesamfrö i formen). Jag hade det inne i ugnen en stund kortare än angivet, men jag borde minskat tiden ännu något eftersom den blev aningens krispig, men väldigt god! Nästa gång ska jag prova ett franskt recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar