Desperate(?) housewife
Idag har jag gjort karelska piroger medelst den utmärkta pirogkaveln jag så turligt hittade på Stockmann då jag var och hälsade på Emma i Åbo i januari. Tre bra spenderade euro, det måste jag säga. Och pirogerna smakade bra också kan jag notera, det finns nämligen inte så många kvar.
Nu är pizzadegen på jäsning och tomatsåsen står på spisen och svalnar. Ett litet tips är att använda konserverade hela tomater istället för krossade, om man nu ska köra på burkvarianten, då de smakar mer.
För att göra listan komplett ska jag också erkänna att jag gjorde stoofvlees, belgisk köttgryta, i söndags. Den blev god, men inte riktigt lika bra som den Rik bjöd oss på i Belgien. Den såg också mindre aptitlig ut än herr Belgares variant också. Jag undrar om den felande länken var brödet och senapen, där jag improviserade vilt.
Kommande projekt är limepaj och någonting man kan göra av 25 gram jäst.
2 kommentarer:
Du e så duktig min chérie! Snart ska vi skypa, men just nu är jag så förkyld så jag hostar ut mina lungor, inte så nice! Saknar dig! Emma
Ma pauvre petite! Kurera dig med gott te, sen får vi bestämma ett datum för Skype-dejt. Bisous!
Skicka en kommentar