måndag 25 juni 2007

Japansk matporr

Klart jag kan blogga lite mer om det japanska krubbet! Här kommer lite godbitar från min japanresa.

Min kärlek för kabocha når inga gränser... Här: kabocha au lait. Yummie från en "bending machine".

Sushi på löpande band på Kappa Sushi! 100 yen/tallrik.

Till mig rullade bland annat en tallrik smarrig hotate, det vill säga kammussla, med mild och fin japanlök och italiensk dressing.

En av mina favoriter bland onigiris: sea chicken & majonnäs! (Egentligen gillar jag inte majonnäs, men i den här kombinationen är det oslagbart. Funkar i maki med tonfisk på Kappa Sushi också.)

Här är en fantastiskt god sallad vi käkade på en izakaya från vilken jag råkade få med mig en handduk... (Oops.)

Takoyaki, bläckfiskbollar, som målinriktat inmundigades på ett hak bakom stationen i Osaka. Här serverade med majonnäs och nori, dock utan hyvlad torkad fisk (det är lite för läskigt).

En av rätterna vi beställde in en kväll på en izakaya var friterad tofu. Den var utsökt! I övre högra hörnet skymtar man några edamame, ett givet inslag en kväll på izakayan.

Japanska snacks. Vackert och gott. Min favorit är nog rissnacks med alger.

Bilden säger väl det mesta... (Nej, jag har inte provat.)

Det här var ett litet smakprov på allt det smaskiga man kan få tag på i Japan. Åk dit och ät! Det är ett fantastiskt kök de har, japanerna. (Som fiskätande vegetarian ger jag dock inte mycket för köttslafsrestaurangerna och curryhaken...)

Inga kommentarer: