Georgisk bönpizza
Här i Tbilisi köper vi körsbär för 12,50 kronor kilot. Vi har nästan ätit upp hälften nu och riskerar att få tillbringa halva natten någon annanstans än i sängen... Men gott är det! Annars köper vi aprikoser, nektariner eller annat mumsigt för lika lite eller ännu mindre. Till middag åt vi lobiani, inbakad bönpizza. Det är som en seg, god pizzadeg med mosade bönor inuti, täckt med ett lock av pizzadeg - mycket gott! Dessutom billigt. Vi spenderar kanske motsvarande 50-100 kronor dagligen på mat, tillsammans. Inklusive dryck. Till lobianin i dag drack vi det georgiska mineralvattnet Borjomi, som första gången smakade som om man hade en sten i munnen. Nu har vi vant oss vid den speciella smaken, och det är nog sant att man måste smaka på nya saker minst tre gånger innan man egentligen vet om man tycker om det eller inte.
Egentligen är körsbären mycket mörkare i färgen, men det gick inte så bra att fotografera utan blixt i kvällsdunklet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar