Öl + bröd = sant?
Idag blev det ett bakprojekt ur Jamie Olivers kokbok. Jag gav mig på det beryktade ölbrödet. Egentligen är jag inte särskilt förtjust i öl, men jag tänkte att det antagligen inte skulle smaka så mycket öl om brödet ändå (och det hade ju Jamie också sagt). I receptet stod det att man skulle ha i sitt favoritöl, och jag som tycker att det mesta ljusa lagerölet smakar ungefär likadant brukar välja efter hur snygg burken är.*
Resultatet av detta giftermål då? Ptja, jag har ätit äckligare bröd om man säger så. Hade det inte varit så förbaskat salt bara... Jag grämer mig över att jag inte reagerade på att det stod "msk" som måttangivelse till saltet. Vet inte om det är ett tryckfel, men det hade förmodligen smakat mycket trevligare med 2, 5 TESKEDAR salt. Nåja, det kan också vara så att jag är känslig för salt. Får helt enkelt se den överdrivna sältan som ett svepskäl till att ha ett extra tjockt lager av marmelad på smörgåsen.
*Det gäller inte bara öl måste jag tyvärr erkänna. I only buy a book for the way it looks, and then I stick it on the shelf again. Ja, det var väl någon gång kring år 2000 kanske... Till mitt försvar var bokryggarna skitsnygga och passade perfekt in i rummet jag bodde i då. Har ännu inte läst dem, men jag ska!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar