söndag 1 april 2007

Poisson d'avril

Chili-, lime- och sesamlax med ruccola och marinerade champinjoner. (Ja, det var gott.)

Efter x antal år som vegetarian bestämde jag mig för att på nyår, efter två och ett halvt år av funderingar, återuppta fiskätandet. Och goda var de, de där tunnbrödrullarna, i sin enkelhet. Nu är jag i alla fall fast. Nästa fisk blir nog en rökt sådan. Makrill eller böckling. Det besvärliga med böckling är dock att benen är huller om buller, överallt, små och många, så vitt jag kan minnas. Vilken är den godaste rökta fisken? Kanske är alla sorter goda, bara den inhandlas från fiskbilen på torget?

Hoppas för övrigt att så många som möjligt kommer att ursprungsmärka sin fisk. (Från årsskiftet eller hur det nu var?) Jag tror starkt på det.

3 kommentarer:

Sara sa...

Kul att du bloggar sötis! Och du får gärna bjuda mig på lime/semsam/chili-lax! (nickar frenetiskt). Sara payar, Elin lagar! Hihi!

Kram på dig!

Linda sa...

Det där ser ju ut som hämtat från en kokbok Elin. :) Det gör det inte när jag kör mina snabbmackisar med köttbullar och ketchup... Måste ta tag i det och inspireras av dig Elin, samt även av Sara. Ni e så duktiga på att baka, laga mat och sånt. Och förresten... vad trevligt det är att läsa om allt stort o smått som händer i ens vänners liv såhär på bloggarna. :) I like. Kram!

Lina sa...

Matporr. Jo, jag drömmer fortfaranad om de där tunnbrödsrullarna, i stort sett varje natt. Vaknar, kallsvettig. Och. Hungrig.